Alles is altijd helemaal goed zoals het is, je moet het alleen even kunnen zien

Afgelopen week was het Positive Vibes Week bij Peaceful Minds. Iedere dag heb ik een filmpje gepost waar ik in ieder geval blij van werd en ik hoop jullie ook 1 filmpje heeft meer gedaan dan me een blij gevoel gegeven, het heeft me weer een stukje bewuster gemaakt en daar hou ik van. Het was een filmpje over het effect van woorden op de moleculen van water. Masaru Emoto heeft hier een prachtig onderzoek naar gedaan en laat hiermee zien dat onze gedachten, intenties en emoties invloed hebben op de moleculen van het water.

Onze gedachten zijn zo sterk, dat we de structuur van het water letterlijk kunnen veranderen. Tien jaar geleden heb ik dit gezien in de film “Down the rabbit hole” maar dit keer raakte het me dieper. Waarschijnlijk omdat ik een stuk verder ben in mijn bewustwordingsproces dan tien jaar geleden. Inmiddels weet ik dat je gedachten voor het overgrote deel bepalen hoe je je voelt en als ik naar onderstaande plaatjes kijk snap ik waarom!

Kijk naar de plaatjes en voel het effect

Kijk eens naar de plaatjes en VOEL het effect dat deze op je hebben en VOEL het effect wat de woorden op je hebben. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Op het moment dat je woorden als ‘haat’ gebruikt, wat best veel mensen doen, zie je hierboven wat voor effect dit op je heeft. Als je het experiment nog nooit gezien hebt; er wordt een sticker op een waterfles geplakt waar bepaalde woorden op geschreven zijn. Dat is blijkbaar al genoeg om de moleculen te veranderen. Dus ga eens na hoe groot het effect van gedachten is op je lichaam (70% water), helemaal gedachten die zich stelselmatig herhalen.

We hebben ongeveer 10.000 gedachten per dag, waarvan een heel groot deel onbewust. Een deel hiervan kun je bewust maken, gewoon door ernaar te kijken. 95% van de tijd ben je met je gedachten in het verleden of in de toekomst. En hier heb ik afgelopen week eens echt bij stilgestaan. Al die onzin die er de hele dag door m’n hoofd gaat. En ik zeg onzin omdat het vrijwel altijd gaat over iets wat al gebeurd is, kan ik niks meer aan doen, of iets wat hoogstwaarschijnlijk nooit gaat gebeuren maar wat wel effect heeft op de manier waarop ik me voel. Deze week heb ik hier HEEL bewust keuzes in gemaakt.

Diep vanbinnen weet ik namelijk dat ALLES in mijn leven helemaal precies is zoals het moet zijn, alles is HELEMAAL GOED zoals het is. Mijn hoofd is het hier niet altijd mee eens, maar mijn ziel wel. Op zielsniveau weet ik, dat juist die dingen in mijn leven die emotioneel soms lastig zijn en waar ik allerlei gedachten over heb, precies de dingen zijn die ik nodig heb om verder te groeien. Alleen zijn het juist de dingen die emotioneel lastig zijn, waar ik deze week te veel betekenis aan gaf.

NIKS heeft betekenis tot jij er betekenis aan geeft en het moment waarop je dat doet, is een van de MEEST belangrijke momenten om je bewust van te zijn. Hier kun je namelijk een keuze maken, je kunt KIEZEN wat voor betekenis je ergens aan wil geven. Wij mensen zijn heel goed in het maken van een verhaal rondom feiten en dit verhaal baseren we op oude pijn en oude angsten. Zo houden we een niet functioneel mechanisme in stand, we geven een betekenis die ons pijn doet in plaats van ons bekrachtigt. Een oud patroon wat je kan doorbreken door je er bewust van te zijn.

Bewust er zijn, betekent namelijk dat je bewust keuzes maakt. Ik kies er bewust voor om in VERTROUWEN te leven en dit vertrouwen VELE malen groter te laten zijn dan de angst. En tuurlijk voel ik soms angst, angst om Thilanka (m’n man) te verliezen of de angst dat niemand zit te wachten op wat ik met Peaceful Minds te bieden heb. Dat zijn momenten waarop mijn hoofd het even overneemt en er allemaal gedachten doorheen gaan die dus effect hebben op die 70% water in mij. En dit heeft een negatief effect op hoe ik me voel. Wat wonderbaarlijk is, is hoe snel je dit om kunt keren door contact te maken met het vertrouwen wat ook in je aanwezig is.

Door hier bewust voor te kiezen en daar mooie woorden en positieve zinnen aan te koppelen wordt de moleculenstructuur weer mooi en voel je je dus direct beter. Wanneer je het vertrouwen hebt dat alles altijd helemaal goed is zoals het is, ga je de dingen anders zien. Er is geen goed of fout meer, dingen zijn zoals ze zijn. Je kijkt ernaar en ziet wat de wijsheid c.q. les is die je uit een situatie kunt halen. Er is altijd een reden waarom je meemaakt wat je meemaakt. Als je je kunt focussen op de les die erin zit, is alles een cadeautje. Als je je focust op de pijn die het doet, dan is er een hoop lijden.

En de keuze, die ligt bij jou. En ja, dit is een hele reis en niet iets wat je van vandaag op morgen onder de knie hebt, maar het is WEL mogelijk. Als het voor mij mogelijk is, dan is dat het ook voor jou! Het leven is zo supermooi als je de cadeautjes weet (uit) te pakken. En die cadeautjes zie je als je PRESENT bent, aanwezig bent met wat is, zonder oordeel en met liefde en compassie. Naar jezelf en naar de ander! En je kunt niet present zijn als je in een verhaal zit, die twee gaan nu eenmaal niet samen.

Dus stap uit het verhaal en kijk naar wat je kunt leren van een situatie, focus op wat het je te brengen heeft in plaats van wat het je kost. Dat waar je je focus op legt krijg je meer van, nog meer reden om de cadeautjes te zien. En als je ze niet meteen kunt zien, geef jezelf de tijd en neem wat afstand dan komen ze vanzelf binnen. Heb het mooi lieve mensen!!

Veel liefs,
Chantal

PS: Ben je benieuwd hoe jij meer kan leven vanuit wie je werkelijk bent, of resoneert iets anders uit deze blog met jou en wil je daarover van gedachten wisselen? Vraag onderstaand gerust een gratis kennismakingsgesprek aan

    Ik ontmoet je graag!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *