Blog; Worden wie je werkelijk bent, een stukje van mijn reis hier naartoe

Het is 2004 als ik tegenover Yvonne zit, klaar om de helende reis van Brandon Bays te doen. Brandon Bays is een therapeut die in haar boek het verhaal vertelt over hoe zij een tumor in haar buik heeft weten te genezen. Een bijzonder mooi verhaal! Ze gaat hierbij uit van het feit dat (traumatische) emotionele herinneringen opgeslagen liggen in onze cellen en dat het precies deze cellen zijn die ons ziek maken, een theorie waar ik heilig in geloof.

Zelf heb ik op dat moment al een jaar last van een snelwerkende schildklier en als Brandon een tumor kan genezen dan zie ik zeker mogelijkheden om mijn snelwerkende schildklier tot rust te brengen. De methode werkt vrij simpel, je werkt emotionele lagen door om vervolgens uit te komen bij je bron. Klinkt simpel, maar blijkt al snel hard werken te zijn. Van alles kom ik tegen, muren waar ik doorheen moet breken, pijn te doorleven, overtuigingen die onzin blijken te zijn en vooral nog veel meer pijn die doorleefd mag worden.

En dus is dat precies wat ik doe. Ruim twee uur lang huil ik, omarm ik, zie ik, vecht ik, herken ik en huil ik nog wat meer. Laag voor laag werk ik door om uiteindelijk in het mooiste gevoel terecht te komen wat ik ooit heb gevoeld. Ik val, geef me over en voel alleen nog maar liefde. Een enorm groot warm bad van liefde omringt me en ik baad, terwijl ik weet en voel in alle cellen van mijn lichaam; dit is THUIS, dit is waar ik hoor te zijn.
Dus besluit ik dat dit is van waaruit ik wil leven, vanuit dit gevoel, vanuit deze bron. Een diep verlangen in mij is ontwaakt en ik weet dat alles wat ik mee ga maken op mijn pad, bij zal dragen aan het realiseren van dit verlangen. Alle ervaringen die komen gaan, heb ik nodig om de schillen die ik ter bescherming om mijn bron heb gecreëerd, laag voor laag af te pellen. Mijn helende reis is begonnen.

En ervaringen krijg ik. Mijn schildklier werkt nog steeds te snel tot op een punt waarop mijn spieren zo verslapt zijn dat ik haast niet meer op kan staan als ik op de grond zit. Mijn hartslag rijst de pan uit en moet onder controle gehouden worden met bètablokkers. Ik ben moe, doodmoe terwijl ik me hyper voel, opgejaagd en snel geïrriteerd. De hormonen gieren door mijn lijf en ik kan niks anders doen dan me eraan overgeven. Dus dat is wat ik doe en nog wat meer, ik accepteer dat het nu is zoals het is maar ben en blijf ervan overtuigd dat ik m’n schildklier kan helen. Het is een auto-immuun ziekte, dus als ik m’n eigen lichaam ziek kan maken, kan ik deze ook helen, is mijn gedachte.

De internist is het hier natuurlijk niet mee eens maar ik blijf volhouden. Ondertussen doe ik allerlei verschillende soorten therapeutische sessies, praat met m’n schildklier, doe lichaamswerk en maak een enorme persoonlijke groei door. In die tijd doe ik ook de opleiding voor Hypno- Regressietherapie wat dit hele proces supermooi ondersteund. De docente van de opleiding vertelt dat haar schildklier ook te snel heeft gewerkt en zij heeft deze weten te genezen dus ik kies ervoor om haar te geloven en niet de internist. Hij zegt namelijk dat het vrijwel onmogelijk is dat een schildklier heelt, vooral als je er al wat jaren last van hebt zoals ik.

Niet lang na de sessie bij Yvonne ontmoet ik een man, laten we hem voor het gemak Kees noemen. Kees heeft een goed hart maar is een gekwelde ziel. Op het moment dat ik hem ontmoet zie ik dat nog niet, het enige wat ik zie en voel is dat ik met hem moet zijn. Dus dat is wat ik doe. 2 jaar lang ben ik met iemand die van het ene op het andere moment ontzettend boos kan worden om helemaal niks, enorm verongelijkt kan doen en mij de schuld geeft van zijn pijn op dat moment. Op die momenten wordt hij volledig opgeslokt door oude pijn en reageert vanuit een enorm gekwetst kind stuk. Het duurt even voordat ik door had wat er precies gebeurt, 2 jaar op precies te zijn.

Die tijd geeft mij een rijkdom aan inzichten over mezelf en oud zeer wordt geheeld. Kees klopte, althans zijn aandeel in mijn leven klopte. Na Kees ben ik natuurlijk doorgegaan op mijn pad en in 2009 vertrek ik voor 8 maanden naar Azië. M’n schildklier werkt nog steeds niet optimaal, ik heb homeopathische medicijnen welke ik combineer met reguliere medicijnen. Met m’n internist spreek ik af, dat als mijn schildklier bij terugkomst nog steeds niet geheeld is, ik de jodiumkuur zal doen. Een kuur waarbij radioactief jodium je lichaam in wordt gebracht wat de te snelwerkende schildkliercellen vernietigt. Een behandeling waar ik niet echt, of eigenlijk echt niet op zit te wachten.

Na een maand reizen ontmoet ik Thilanka, een Sri Lankaanse (jonge) man die 17 jaar jonger blijkt te zijn, maar die m’n hart al gestolen heeft op het moment dat ik hierachter kom. Natuurlijk wist ik dat hij jonger was maar ik schatte hem 30, geen 22. Met onze ontmoeting begint een nieuwe reis. Alle stigma’s over vrouwen met jongere mannen komen in m’n hoofd voorbij en de eerste maand is daar dan ook oorlog. Maar omdat ik gevoelsmatig niet anders kan dan met hem zijn, geef ik me ook hieraan weer over. In de maanden die volgen wordt oud zeer met grote regelmaat getriggerd, schiet ik er helemaal in, word ik boos en verdrietig en voel ik me soms een behoorlijke drama queen. Ik ben het niet gewend om me zo volledig te laten gaan maar voel de veiligheid bij Thilanka om dit te doen.

Na twee maanden Sri Lanka reizen we samen 3 maanden door India waarna ik nog 2 maanden in Sri Lanka verblijf. India is fantastisch en onze liefde voor elkaar is het best te omschrijven als een diepe verbondenheid die we voelen. Ondanks dat we allebei mentaal onze bedenkingen hebben over onze relatie vanwege het enorme leeftijdsverschil, kunnen we niet anders dan bij elkaar zijn. Een van onze krachten is dat we goed kunnen praten over de dingen die gebeuren en dit ook doen. We maken fantastisch mooie dingen mee en tegen die tijd dat ik terug ga naar Nederland houden we zielsveel van elkaar. Dan komt de nieuwe fase waar ik me om moet leren gaan; ik hier hij daar.

Ook die fase overleeft onze relatie en inmiddels zijn we getrouwd en woont Thilanka in Nederland. Makkelijk is het niet, maar makkelijk is ook nooit waar ik voor gegaan ben, ik ga voor mooi en intens en dat is precies wat het is. De afgelopen jaren heeft mijn relatie met Thilanka ervoor gezorgd dat ik al die lagen die ik om mijn kern heen heb gebouwd, al het oude zeer wat opgeslagen ligt in mijn cellen, langzaam maar zeker doorleef en loslaat. Meer en meer leef ik vanuit mijn kern, vanuit liefde, overgave en vertrouwen. En alles wat ik mee heb gemaakt heeft hiertoe bijgedragen, ik had hier nooit gekomen als mijn leven rozengeur en maneschijn was geweest. We moeten nu eenmaal getriggerd worden om oude pijn vast te kunnen pakken om deze vervolgens los te kunnen laten. En een relatie is daar bij uitstek geschikt voor;-)

Mijn schildklier was volledig hersteld toen ik 8 jaar geleden terugkwam in Nederland, en hij werkt nog steeds super zonder enige medicatie. Ik heb geleerd me volledig over te geven aan de stroom van het leven en erop te vertrouwen dat alles wat er gebeurt, gebeurt met een reden. En die reden is misschien voor iedereen anders, afhankelijk van je zielsmissie. Maar om in contact te kunnen komen met je zielsmissie is het van belang om contact te hebben met je ziel, je ware zelf. En daar is werk voor nodig. Wel weet ik inmiddels dat het makkelijker en sneller kan dan hoe ik het gedaan heb. Dit heeft o.a. te maken met de veranderende frequentie van de aarde, deze is vele malen hoger dan 10 jaar geleden. Hierdoor is het makkelijker om af te stemmen op je ziel, op Universele liefde waardoor dit makkelijker ontwaakt in jou.

Meditatie is hier een belangrijke sleutel in, misschien wel de belangrijkste. Het is niet voor niks dat meditatie een enorme toevlucht neemt in de westerse wereld en dat de heilzame werking hiervan meer en meer bewezen wordt. Vind een vorm die bij jou past en maak contact met de rust en de liefde in jezelf. Accepteer dat dit tijd nodig heeft en geef jezelf die tijd. Geef jezelf de tijd en ruimte die nodig is om de ontwikkeling door te maken, de ontwikkeling die leidt naar jouw Zelf. En tot die tijd, wees lief voor jezelf, hou van jezelf en zie hoe mooi je bent lieve Jij!

Veel liefs,
Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *