Hoe zou je leven er in 2018 uitzien als je het jezelf eens een stuk makkelijker maakt?

Een nieuw jaar, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Ieder jaar nemen miljoenen mensen zich van alles voor en 80% schijnt na 2 weken al af te haken. Op zich niet heel verwonderlijk want een voornemen is net zo min iets als ‘proberen’ dat is. Neem je maar eens voor om te koken, je kookt of je kookt niet, zo simpel is het. En dit is hetzelfde met proberen, probeer maar eens een pen op te pakken, ook hier geldt dat je hem oppakt of niet. Dus, omdat je iets voornemen eigenlijk niks is, is het vrij logisch dat maar een klein gedeelte van de mensen ook daadwerkelijk doet wat hij of zij zich heeft voorgenomen. En de reden dat het bij hen wel lukt is omdat ze diep van binnen besloten hebben om datgene te gaan doen.

En wanneer je echt met heel je hart en ziel besluit om iets te doen dan doe je dat gewoon. Je laat je niet weerhouden door alle bullshit redenen die er zijn om iets niet te doen. Je haakt niet af omdat er misschien een paar personen zijn die wat minder enthousiast op je plan zullen reageren. En je luistert zeker niet naar je angsten die zo nu van zich laten horen. Nee, je doet het gewoon. Herken je dit, dat je voelt dat je iets gewoon MOET doen? Het mooie van dit soort beslissingen is dat je ze simpel houdt. We zeggen het soms zelfs: “Ik moet dit gewoon doen, simpel!”. En ik ben gek op simpel, ik hou van simpel, simpel maakt mijn leven makkelijk, makkelijk en super mooi. En ik geloof met heel m’n hart en ziel dat het leven voor zo ontzettend veel mensen een stuk makkelijker kan zijn.

Want wat maken we het vaak onnodig ingewikkeld, wat maken we het onszelf soms moeilijk en lastig en wat kunnen we hard zijn voor onszelf. Ik zie het overal om me heen, bij familie, vrienden, klanten, collega’s, buren, zoveel mensen hebben kritiek op zichzelf, op hoe ze dingen doen, stellen hoge eisen aan zichzelf, veroordelen zichzelf, veroordelen anderen en geven zichzelf vrijwel geen ruimte om iets volledig te mogen verknallen. Ergens onderweg hebben we besloten dat we het allemaal wel goed moeten doen, mislukken is vrijwel geen optie. Ergens weten we wel dat fouten maken mag en dat falen erbij hoort maar er zijn maar weinig mensen die dit in volle overgave kunnen doen en hier verder geen negatieve gedachte en emotie bij krijgen.

En die negatieve gedachten, dat zijn de boosdoeners van ingewikkeldheid. Negatieve gedachten zijn de oorsprong van ieder naar gevoel dat langskomt. Deze gedachten zijn namelijk gebaseerd op overtuigingen, overlevingsmechanismen en patronen die je al een groot deel van je leven met je meedraagt en deze zijn vrijwel altijd ontstaan vanuit pijnlijke situaties. En het punt is dat we deze gedachten zijn gaan geloven, we gaan er in mee en nemen ze als waarheid aan. En eigenlijk gaat dit vaak als vanzelf, velen van ons zijn zich er niet echt van bewust. Goeie nieuws is, dat je dat kunt veranderen, je kunt je er bewust van gaan worden. Ieder naar gevoel is een signaal dat er een negatieve gedachte is (geweest), sta stil bij deze gedachte en vervang deze door een gedachte die je een beter gevoel geeft.

Dit maakt je leven al simpeler maar er speelt ook nog iets anders mee wat het voor mij gemakkelijker maakt om de dingen simpel te houden en dat is dat ik ervoor gekozen heb te geloven dat het leven op een bepaalde manier in elkaar zit. Ik zeg gekozen, omdat dit volgens mij zo werkt. Niemand weet precies hoe het allemaal in elkaar zit en hoe het precies werkt, dus kun je kiezen wat je wilt geloven. Je kunt kiezen wat voor jou het meest logisch klinkt en vooral wat voor jou het best voelt, en dat is precies wat ik gedaan heb.

Ik geloof bijvoorbeeld, en gelukkig velen met mij, in reïncarnatie. We worden geboren, we leven voor een bepaalde periode en gaan dood. Op een bepaald moment worden we dan weer geboren waarna we weer leven en wederom doodgaan. Dit is wat we doen, keer op keer op keer op keer. Dit is wat velen van ons al duizenden zo niet tienduizenden keren hebben gedaan. Door dit te geloven ben ik helemaal oké met de dood, sterker nog, doodgaan is teruggaan naar waar we oorspronkelijk vandaan komen. Terug naar huis. Daarnaast geeft het me de mogelijkheid om dingen die ik meemaak in perspectief te bekijken.

In dit leven bijvoorbeeld heb ik geen kinderen. Wel heb ik 6 jaar geleden na 12 weken mijn zwangerschap moeten beëindigen omdat ons kindje een ernstige chromosoom afwijking had. Het was trisomie 18 waarbij de algehele groeiachterstand dusdanig is, dat er een zeer geringe levensverwachting is. Als het kindje de zwangerschap overleeft, dan is er altijd sprake is van een dusdanig ernstige lichamelijke en geestelijke handicap dat 90% binnen 4 weken komt te overlijden. De zwangerschap uitdragen was voor mij niet echt een optie en dus heb ik in het ziekenhuis weeënopwekkers gekregen om de zwangerschap te beëindigen.

Nooit heb ik zulk intens verdriet gevoeld als de dagen die hierop volgde en natuurlijk heeft het tijd gekost om dit te verwerken. En toch is het een van de mooiste ervaringen in mijn leven. Ik heb in ieder geval meegemaakt hoe het voelt om zwanger te zijn, ik vond het prachtig!! Ook heb ik gevoeld hoe het is om contact te maken met de ziel die al verbonden was met ons kindje en de dankbaarheid om samen deze korte maar intense reis te mogen maken. Een wonderbaarlijke ervaring.
Hierna is het niet meer gelukt om zwanger te worden en dat is oké, blijkbaar is het in dit leven niet de bedoeling dat ik kinderen krijg en dus doe ik dat wel weer in een volgend leven. En dat is wat ik bedoel met het in perspectief bekijken van de dingen die ik meemaak. Zodra je ervoor kiest om te geloven in meerdere levens, wordt alles relatiever.

Daarnaast geloof ik dat we onze ouders kiezen, we worden energetisch aangetrokken tot die vader of moeder die eenzelfde levensthema bij zich draagt. Gelijke energieën trekken elkaar aan en dat is precies wat er gebeurt tijdens de conceptie. Je hebt al besloten welke grote levenslessen je wil leren en al afgestemd met andere zielen dat je elkaar deze les in dit leven gaat geven. Dit zijn naast je ouders, familie en andere dierbaren ook mensen die je in dit leven zullen kwetsen. Het is immers gekwetstheid van waaruit we de meeste wijsheid opdoen. Hoe vaak zeg je achteraf niet, dat iets wat erg pijnlijk was, achteraf zo waardevol bleek te zijn omdat je leven toen een wending nam die je niet aan zag komen. Wanneer je dit gelooft, wordt vergeven simpel en de ruimte voor dankbaarheid groter dan je ooit voor mogelijk kon houden.

Ook geloof ik dat we zelf 100% verantwoordelijk zijn voor de dingen die er in ons leven gebeuren. Het makkelijke hieraan is dat als ik zelf volledig verantwoordelijk ben, ik zelf ook de touwtjes in handen heb om het leven te creëren wat ik wil. Ik ben van niemand afhankelijk. Dit geeft kracht en kan in het begin wat overweldigend zijn maar houdt het wel simpel. Want hoe lastig is het als ik afhankelijk zou zijn van iemand anders voor mijn geluk? Lijkt me verdomde lastig en kan ik helemaal niks mee en dus kies ik ervoor om dat niet te zijn.

Als laatste ben ik me de afgelopen jaren bewust geworden van de enorme verhalen die wij mensen onszelf vertellen en ik kies ook hier heel bewust wat ik wel en wat ik niet geloof. En eigenlijk geloof ik alleen de positieve dingen en niet de negatieve. Ik geloof alleen wat me bekrachtigt en niet wat me naar beneden haalt. Zodra ik een naar gevoel heb, weet ik dat daar een gedachte aan ten grondslag ligt en zorg dan dat ik mezelf het tegenovergestelde vertel. En voor de duidelijkheid, met een naar gevoel bedoel ik niet verdrietig zijn. Er is zoiets als puur verdriet, wat gehuild moet worden en grote schoonheid in zich heeft. Daarnaast is er dramatisch verdriet, dat is puur verdriet verviervoudigd met bullshit verhalen en zodra je stopt met het geloven van de verhalen duurt puur verdriet maar een paar minuten. Zo simpel kan het zijn!

En zo simpel is het voor veel mensen helaas nog niet, dat weet ik en zie ik om me heen. Maar hoe zou het zijn als je jouw leven in 2018 gaat versimpelen? Wat wordt er allemaal mogelijk als je stopt met het (soms) zo moeilijk maken voor jezelf? Wat zou er gebeuren als je stopt met het geloven van de verhalen waar je jezelf tekort mee doet en je jezelf een ander verhaal vertelt, een verhaal waar je kracht uit haalt en vertrouwen? Wat zou er gebeuren als je weet, voelt en ziet dat het leven inderdaad heel simpel kan zijn?

Het is mijn missie om dat mogelijk te maken voor jou, voor een vriendin, je partner, je zus, je collega of iemand anders die er genoeg van heeft het zichzelf soms zo verdomde moeilijk te maken. Voor een ieder die bepaalde dingen lastig vindt, situaties soms zwaar, zich kleiner maakt dan nodig en zichzelf onnodig veroordeelt en die daar klaar mee is! Voor 5 van jullie heb ik nog ruimte voor een persoonlijk op maat gemaakt Just Keep It Simple Coaching Programma, een Just K.I.S Programma.

Ben jij toe aan een gemakkelijk 2018? Ben jij toe aan versimpeling en meer rust en vrijheid? Geef je dan nu HIER op of laat je gegevens achter als je  nog vragen hebt, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Wat je ook doet,  maak van 2018 in ieder geval je beste jaar OOIT en je weet hoe…Just Keep It Simple 😊

Veel liefs,
Chantal

PS: Reserveer hier snel je plek als jij 2018 ook je beste jaar ooit wilt laten zijn! Er zijn nog maar 5 plekken beschikbaar!

PPS: Vraag een gratis oriënterend gesprek als je nog vragen hebt, ik beantwoord ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *